Много хора казват „Направи нещо”, но силата на синдиката не е в неговия лидер, а в хората зад него – от тях се страхуват политиците. Това заяви лидерът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев в студиото на „120 минути”.

Той силно разкритикува работещите хора, които не се борят за правата си и посочи, че „българинът все иска някой да му свърши работата”.

„Винаги можеш да намериш оправдание да не се бориш, за много хора свободата не е ценност”, коментира Тренчев. Той заяви, че му е омръзнало от хора, които нямат куража да излязат и да кажат своето мнение.

„Борете се, но се тресете да не ви уволнят”, каза синдикалистът на държавните служители.

Бюджетно

По отношение на бюджета, лидерът на КТ „Подкрепа” посочи, че не вижда реформите в него. Тренчев посочи, че няма достатъчно пари за енергетика и за „Напоителни системи”, а механичните съкращения в администрацията в крайна сметка са твърде сериозно в едни звена и твърде слаби – в други.

„Хубаво, вземат 8 млрд. – вземат. При положение, че тези пари са под обществен контрол, вложат се в нещо, което има прираст – ок, много държави са го правили. При нас вземаме, потъва и изтича”, посочи Тренчев, като подчерта, че в енергетиката никой не плаща на никого и има спешна нужда от ликвидност.