Както управляваха 4 години, така и сега ГЕРБ са непоследователни и променят позицията си по няколко пъти на ден. Поне няколко пъти напускаха и се връщаха в парламента. Те идват, регистрират се, получават си заплатите и отиват в кафенетата. За това ли избирателите са ги пратили в парламента?

Така Корнелия Нинова коментира обявената по-рано днес от ГЕРБ линия на поведение – да не влизат в пленарна зала, освен ако там не се работи по промените в Изборния кодекс. Коментарът от страна на БСП стана на извънреден брифинг на „Позитано” 20 – непосредствено след брифинга на Бойко Борисов в Народното събрание.

Нинова подчерта, че в сряда на вниманието на депутатите се вкарва пакетът стабилизационни мерки на правителството - за майчинските, за парите за учениците, енергийните помощи и т.н. „Това е, което очакват хората. Излизайки на улицата, ГЕРБ няма да помогнат за решаване на проблемите на хората”, каза Нинова и добави, че „ГЕРБ искат безвластие, нови избори, задълбочаване на проблемите, разбиване на държавността”.

По повод намерението на формацията на Борисов да не участва в заседанията на парламента, Кирил Добрев изтъкна от своя страна, че „влизането сутрин и натискането на бутона в НС е 140 лв. - надница, която ГЕРБ получават”.

„Разбрахме, че Бойко Борисов излиза на улицата и ще прави общ десен алианс с Костов и Кунева. Обръщаме се към хората, които протестират - Борисов от утре ще оглави протестите. Това ли иска улицата?”, попита още Добрев на пресконференцията.

Той изрази недоумението си от намерението на Борисов да съди Сергей Станишев заради изказвания за миналото му. Добрев попита дали лидерът на ГЕРБ се притеснява от нещо в миналото си, при положение че обяснява, че е ритал топка и е ял филии с мас.