Вредно е българските партии да се делят на леви и десни или русофили и русофоби и да предпочитат да правят колаборация с ДПС, за да влязат във властта. Това коментира в студиото на „Тази събота” лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Той посочи, че към момента е „факт”, че националистите в парламента са иззели тази роля от партията на Мустафа Карадайъ, което е било и тяхната „амбиция”.

„Крайно време е лидерите на българските партии да си подредят приоритетите – без значение дали следващото правителство ще е на ГЕРБ или няма да е на ГЕРБ; българските политици да сложат личните си амбиции в задния джоб или в гардероба”, призова лидерът на ВМРО.

Той подчерта, че по отношение на пенсии, доходи, заплати, бизнес климат и външна политика трябва да има постоянство без значение от управляващата партия.

Каракачанов подчерта, че с „ДПС, ДОСТ и други етнически партии”, както и с „партии, които някой ръководи отвънка” няма да работят. По отношение на ВОЛЯ на Веселин Марешки, националистът посочи, че трябва да станат ясни програмата и концепциите на политическата сила преди да се коментира.

Той се разграничи от партньора си в ПФ Валери Симеонов, който остро разкритикува президента Румен Радев. Според Красимир Каракачанов на генерала трябва да бъде даден толеранс.

Що се отнася до служебното правителство, той отбеляза, че проф. Огнян Герджиков е „почтен човек”, който няма да вземе страна на изборите, а военният и външният министри правят впечатление на добри експерти.