Мажоритарния вот би бил в полза на ДПС, но ще изкриви електоралното представителство в българския парламент.

Това заяви Камен Костадинов от ДПС в студиото на „Лице в лице”. По думите му в партията са стигнали до категоричната си позиция против мажоритарните избори след обстойни и продължителни разговори. Той сподели още, че според него в момента голяма част от българското общество е представено в българския парламент.

Костадинов, който напусна Народното събрание, след като неговият колега Ангел Исаев отказа да напусне парламента, сподели, че не съжалява за постъпката си и никой от партията не го е молил да го направи.

Може би бях леко наивен защото аз очаквах, че моят колега Исаев, който влезе с феномена „9/9”, ще удържи мъжката си дума”, коментира той и обясни, че според него политика може да се прави и извън парламента.

Камен Костадинов коментира и защо кметът на Хитрино Нуридин Исмаил беше изключен от редиците на ДПС. Официалната причина, която обявиха от партията беше заради „неправилно използване” на събраните средства за възстановяването на селото след взрива.

По думите на Костадинов той е бил изключен „заради неспазване на устава на партията и заради създаване на условия за фракционерство”.

„Той самият много добре знае защо е изключен”, заяви още той и разказа, че още в дните след взрива, когато представители на ДПС са посещавали района, е имало „леко дистанциране” от страна на бившия кмет и „недостатъчно желание да му бъде помогнато”.

По въпроса за заплахите пред националната ни сигурност Костадинов е категоричен, че „има наченки на война на религиите”.

„Изключително важно е България и Турция да има приятелски отношения и всеки един български политик, който работи в посока създаване на доверие и на добри отношения трябва да бъде приветстван”, заяви Костадинов. „Разбира се, това не бива да бъде за сметка на националната сигурност”, добави още той.

Вижте повече във видеото: