Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин заяви в Ямбол, че няма да има промени при пенсионирането на военни и полицаи и промени на възнаграждението им от 20 брутни заплати при приключване на трудовата им кариера в силовите ведомства, съобщиха от АБВ.

"Остават. И аз лично мисля, че трябва да останат и не знам някой да е почнал процедури да прави нещо друго".

Ивайло Калфин каза, че в момента се работи по изграждане на информационна система за наемането на работници чрез ваучери. "Есента ще представим две схеми за наемане на хора. Едната ще е за субсидирана заетост, другата - за наемане на безработни за домашна работа. Тя изисква изграждане на една информационна система, която ще отнеме няколко месеца, но работим много интензивно по това", каза социалният министър.

В Ямбол Калфин каза още, че в момента са в ход процедурите по обществената поръчка и през ноември Българският червен кръст ще раздаде първите хранителни пакети на социално слаби граждани.

Пред медиите в града Калфин, заедно с областния председател на ПП АБВ Христо Христов, представи кандидатите за кметове на партията за общините Ямбол и Тунджа - Драгомир Димитров и Здравко Златаров. АБВ ще издигне кандидатурите на 93 съветници в петте общини, 47 ще са кандидатурите за кметове, 25 от които собствени. В община Стралджа партията ще подкрепи кандидатура за кмет, която ще обяви по-късно. В Елхово и Болярово АБВ ще се яви със собствени листи. В областта на предстоящите избори АБВ ще се бори за 6000 гласа.