Роенето в ДПС подсказва, че вътре в партията нещата врат. Колкото и да се опитват да кажат: „Ние сме много добре, това са само отцепници”, това не е достатъчно. Хората искат действие, искат внимание. Това каза в предаването „120 минути” по bTV Неджметин Хак, основател на турското национално освободително движение, основано във Варна през юли 85-а и закрито през юни 86-а.

През годините сте един от най-големите критици на Ахмед Доган, ДПС и на Лютви Местан като председател на ДПС, а сега беше на учредителната среща на партия ДОСТ рамо до рамо с Местан.

Една шепа хора, които водят политика на противопоставяне на малцинствата, разделят хората, коментира още Хак.

Народът чака водачи, които да му покажат правилния път, допълни той. Ние искаме да имаме свобода на езика, образование, култура. Искаме да си празнуваме празници, посочи още Неджметин Хак.

„Случайно, когато имаме Байрям, да има свободен ден? За всички други празници има, но за Байрям няма”, коментира той.

„Искам българите, които казват, че България е на българите, да го забравят, защото това не е истината. Ако българите си обичаха България, колкото аз я обичам, нямаше да отидат да робуват в Европа на европейските народи, щяха да работят за родината си”, заяви още Хак.