Грешно е да се мисли, че врагът на БСП е Кадиев или който е да друг в партията. Противникът е извън БСП и не трябва да се гледа вътре в партията. Ние предлагаме различните решения, дясното е нашият враг. Това заяви в „120 минути” депутатът от БСП Георги Кадиев.

„Аз дори и не съм разбрал, че пресцентърът ми е наложил санкции, че ме цензурира”, каза той по повод информацията, че пресцентърът на БСП спира и пречи на участието му в медии, като към „санкциите” са включени Мая Манолова и Кирил Добрев.

Кадиев подчерта, че никога не е ползвал услугите на пресцентъра. „Най-важното е един политик е да има какво да каже”, настоя той.

„Не ме интересува какво ще каже Михаил Миков за това участие, нито който и да е друг. Аз съм тук, не за да се оплаквам от цензурата, а да може всички политици, които се страхуват от цензура, да разберат, че има и друг начин”, посочи той.

Социалистът коментира и заема от 8 млрд. евро, който кабинетът се кани да вземе. По думите му управляващите се опитват да накарат коалиционните си партньори да ги подкрепят със среднощни срещи.

„Не може финансовият министър да отиде за 15 минути в една група и да се опита да ги убеди”, каза той и обясни, че никой не е знаел за това решение и не бил съгласен с дълга. Правилно е, че АБВ и Патриотичният фронт се разбунтуваха, оцени Кадиев. То определи като търговия с коне отношенията между ГЕРБ и коалиционните партньори – „ти на мен постове, аз на теб гласуване за външен дълг”.

Гледайте целия разговор във видеото: