Сектор "Туризъм" на Министерство на икономиката и енергетиката вероятно ще бъде върнат в София. Това съобщи зам.-министър Бранимир Ботев, който присъства на международната среща на туроператорите в Пловдив, предаде БГНЕС.

Според Ботев, решението секторът да бъде преместен в областния град, е било взето еднолично от Симеон Дянков и е "пълен парадокс".

"Всъщност колегите, които работят в Пловдив, трябва да ползват командировки, за да дойдат в София и да работят по проекти, обвързани с други министерства. Така че това беше един волунтаризъм. Очевидно трябва да търсим в момента оптималното решение за излизане от тази ситуация. Крайното решение не може да бъде друго, освен да се събере администрацията отново на едно място. Тъй като тук има и голям обем от информация. Огромен брой от контакти, които поддържат колегите от ключовите дирекции с външни партньори и туроператори", каза още зам.-министърът по повод административната реформа, подета от правителството на ГЕРБ.

До момента обаче за решението на предишните управляващи са били отпуснати немалки суми от държавната хазна. 200 000 лева струваше ремонтът в сградата до Джумаята, където се настаниха чиновниците от столицата. Община Пловдив отдели за тях и жилища на общински наем.