Твърденията на следователя Бойко Атанасов са общи, той не конкретизира нито едно име и нито една служба. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV председателят на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров. Днес комисията изслуша Атанасов по повод твърденията му, че има шпицкоманда по знакови дела, разпоредена от главния прокурор.

По думите на Тодоров му е дадена възможност да изложи всички твърдения, които е изпратил до ВСС във вид на жалби и сигнали.

Освен Атанасов в комисията са били изслушани и 13 прокурори от СГП и 13 следователи от следствения отдел към СГП.

„Те не само че не потвърдиха, а категорично отрекоха всички твърдения, изказаха и своето дълбоко възмущение и огорчение от неговите думи”, посочи Тодоров.

Той обаче уточни, че Етичната комисия не е прекратила проверката днес.

Във връзка с крайно противоречащите си твърдения, от една страна, на Атанасов, а от друга - на следователите и прокурорите, следващия понеделник заседанието на комисията ще започне два часа по-рано, за да преценим в какъв обем ще продължи проверката, посочи Тодоров.

Работата на столичния следствен отдел вероятно ще бъде проверена, каза още той.

Не искаме да замитаме проблемите под килима, напротив, искаме истината да излезе наяве, увери шефът на Етичната комисия.

Той прогнозира, че отново ще започне атака срещу следствието като част от съдебната власт.