Социалното ведомство с в нов заместник-министър - Иванка Шалапатова. Тя ще координира дейностите, свързани с политиките по социално подпомагане и социални услуги, децата и хората с увреждания.

От министерството информираха, че в ресора на Шалапатова влиза работата на Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за хората с увреждания.

Иванка Шалапатова има 15-годишен професионален опит в неправителствени организации, свързани главно с грижата за децата. Тя е ръководила представителствата на британските благотворителни организации "Европейски детски тръст" и "Всяко дете". Преди да приеме поста на заместник-социален министър, Шалапатова е била директор на фондация "За нашите деца".

Новият зам.-шеф в МТСП е магистър по българска и английска филология. Има сертификат по организационно развитие от Международния обучителен и изследователски център INTRAC в Оксфорд, Великобритания. Била е и на няколко специализации по мениджърски умения и компетенции в България.