Непочтени са внушения, че български журналист е спрян от полицаи и му е попречено на разследването. Това каза пред „Фокус” вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев по повод публикации в медиите за осуетено журналистическо разследване на имотите на Делян Пеевски. По думите на Йовчев случаят, от гледна точка на МВР, е ясен.

"Има официално подаден сигнал от охранителна фирма на телефон 112, в съответното районно управление. Във връзка с този сигнал, на място са пристигнали служители на МВР и са извършили проверка на лицата, които са навлизали в чужд имот, и които са извършвали заснемане на инфраструктурата около него. Има решение на комисията, която е към Националната служба за охрана, въз основа на която се счита, че към момента спрямо народния представител Делян Пеевски съществуват реални заплахи за живота му. Оттук-нататък всичко, което се прави, са инсинуации. Ако се правят едни такива внушения, това не е почтено, особено в такава ситуация", каза Цветлин Йовчев.

Той отново потвърди позицията, че ръководството на МВР ще защитава докрай всички свои служители, които действат в рамките на закона. Кой какво е казал и направил в скандала на летище „Варна” се изяснява в рамките на досъдебното производство, припомни министърът във връзка с обвиненията от страна на лидера на "Атака" Волен Сидеров към МВР.