В писмо български интелектуалци и общественици призовават патриотичните сили в страната за обединение на предстоящия президентски вот и да номинират кандидат-президентска двойка - за кандидат-президент Красимир Каракачанов (ВМРО), а за вицепрезидент - Явор Нотев („Атака”). Писмото беше разпространено от пресцентъра на Патриотичния фронт.

Воюващите доскоро Патриотичен фронт (ВМРО и НФСБ) и „Атака” изненадващо заговориха за коалиция между двете формации на предстоящите президентски избори. В началото на юли лидерът на „Атака” Волен Сидеров лично занесе писмена покана на патриотите за обща кандидатура на президентския вот. Готови сме да седнем на масата за преговори с всички български партии, изключение правят единствено ДПС и ДОСТ, отговори на поканата председателят на НФСБ Валери Симеонов.   

„Ние, долуподписаните,  не сме обвързани с политически партии или икономически структури. Повод за това писмо е единствено тревогата ни за бъдещето на нашето Отечество”, пишат интелектуалците.

Писмото е подписано от: доц. Йордан Величков – ЮЗУ; Никола Алтънков – професор от Калифорнийски университет САЩ; Петър Харалампиев – Сдружение „БГ патриот“; Николай Захариев – Съюз на патриотичните сили „Защита“; ген. Петър Илиев – председател на Национално сдружение „За честта на пагона“; акад. Иван Юхновски – БАН.