Перифразиран цитат, че ако си социалист на 40 години, нямаш мозък, доведе до възпитана, но изнервена размяна на реплики между кандидатите за президент Цецка Цачева и ген. Румен Радев по време на предизборния дебат по bTV.

В частта за блиц въпроси и отговори, запитана дали, ако върне времето назад, отново би членувала в БКП, Цачева заяви: „Била съм член на БКП, не се срамувам от това, но не се и гордея – въпрос на младежки години и увлечение. Ако мога да перифразирам Бърнард Шоу: „Който на 20 години не е бил социалист, няма сърце, ако на 40 обаче продължаваш да си социалист, нямаш мозък“.

На това ген. Радев отговори: „Г-жа Цачева каза, че ще обединява нацията, а в момента изхвърли всички социалисти от това обединение като безмозъчни същества“.

„Категорично не е вярно – оправда се Цачева. – Просто цитирах и казах в шеговит план. В целия си съзнателен живот съм отстоявала европейските ценности и това беше във връзка с коментар към мен“.

„Дано и като президент не се шегувате с българските граждани“, отговори Радев.

„Доказала съм го като председател на Народното събрание – че уважавам всички парламентарни групи, българските граждани, неправителствените организации. Но характерът ми е такъв – не съм само строга, мога и да се шегувам“.

Последва размяна на още реплики – за рейтинга на Парламента, за модернизацията на армията и участието на ген. Радев в нея.

И двамата заявиха, че не се срамуват от нищо в миналото си и ако загубят, губят само те, не партиите им.

Вижте повече във видеото: