Бившата състезателка по художествена гимнастика Илиана Раева става лидер на политическа партия. Движението се казва "Обединена България" и се учреди днес в НДК.

Формацията се определя в център-дясно на политическото пространство и предлага на избирателя заетост, закони и образование.

„Новата партия ще предложи това, което иска всеки един нормален човек в тази държава – да има закони, които да се спазват от всички, да имаме едни нормални условия за живот, да няма безработица, образование за всички – това е стартът на една личност”, заяви Раева целите на партията си пред БНР. По думите й ще бъдат сформирани консултативни съвети и ще бъдат ползвани „всички неправителствени организации, които имат своите изключителни програми, въпросът е някой да ги чуе, някой да им даде шанс да се случат”.

Раева се обяви за протестите, продължаващи вече втора седмица с думите, че всеки нормален човек ги подкрепя.

„Гордея се, че съм българка, че всички носим този български дух, който не е мъртъв. Гордея се, че този дух се събуди, че той отстоява това, което иска. Вярвам, че българските граждани до края ще стигнат в това да постигнат желанията, които искат’, категорична беше бившата гимнастичка.