Според Волен Сидеров 43-то Народно събрание може да излъчи ново правителство.

"Виждам как първата и втората политическа сила избързват да кажат, че този парламент се е изчерпал. Предлагам на лидерите на Патриотичния фронт, които заявиха, че могат да вземат мандата, и на лидера на ГЕРБ да седнат и по мъжки да поговорят, и да се каже какви са отговорностите, какво следва, да се обсъдят всички възможности”, каза лидерът на „Атака” след консултации при президента Росен Плевнелиев.

Със срещата с представители на „Атака” завърши кръгът консултации на държавния глава с парламентарните сили след оставката на кабинета „Борисов 2”. Следващият вторник Плевнелиев свиква Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) - последен опит партиите да се разберат за кабинет в рамките на това Народно събрание.

Волен Сидеров смята, че големите партии в парламента избързват със заявленията си и със самочувствието си, че могат да спечелят следващите избори и да бъдат определящи. "Не е лошо да осмислят малко поведението си", допълни той.

Той коментира и предложението за промени в изборните правила: „Промяната на избирателната система, така както се иска от този невалиден, антиконституционен референдум, ще доведе до парламент, пълен с наркотрафиканти, криминални босове и какви ли не още типове. Тогава досегашните Народни събрания ще ни се струват просто цвета на нацията", коментира още лидерът на "Атака".