След като днес от Българската социалистическа партия анонсираха евентуални промени в Изпълнителното бюро, но в бъдеще време, миналият и през АБВ пиар специалист Нидал Алгафари се оттегли – от Изпълнителното бюро, но на клуба на Столетницата „Велина” в столичния район „Възраждане”.

По-рано днес се разбра, че и Градският съвет на левицата във Варна ще има нов председател след слабите резултати от вота.

„Като част от ръководството на клуба не успях да намеря доводи и аргументи с които да убедя симпатизантите близки до мен да гласуват за БСП. Не успях да убедя никой, защото и аз не съм убеден, че ръководството на партията ни се променя!”, написа във Facebook Алгафари.

 

Той признава, че не е намерил отговор на въпроса „Защо феодалите в БСП искат власт на всяка цена” и не е намерил аргументи, за да обясни казуса „Пеевски” и „неясното налагане на водачите на листите ни”.

По-рано днес стана ясно, че от поста си като председател на Градския съвет във Варна се оттегля доц. Лидия Петкова. Мястото ще бъде запълнено от Борислав Гуцанов.

Нидал Алгафари напусна БСП, за да се присъедини към политическия проект на президента (2002 г. – 2012 г.) Георги Първанов.

„Ние опитвахме да вкарваме в дневния ред теми, които са важни за страната. Това не ставаше – вкарваше се само дневният ред на Дъбов и други около ръководството. Други различия - протегната ръка на „Атака”, натискът от страна на Станишев върху депутатите да гласуват за Пеевски. Поставяхме въпроси за тези неща, но те се отбягваха”, обясни тогава той.

Скоро след това обаче последва развод и с експрезидента, защото „в движение АБВ може да се работи само по една кауза – Георги Първанов”.