Бившият правосъден министър Христо Иванов вижда в усилието да се създава кабинет в рамките на този парламент или да се разтегли максимално процедурата за служебни правителства опит за печелене на време.

Играчите имат нужда от време, коментира той в предаването „Лице в лице” по bTV.

Виждам чудене как да се удължи безвремието, което ражда чудовища, отбеляза бившият министър.

Според него в ГЕРБ има голяма несигурност, а лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва тепърва да разбере колко от БСП е на нейно подчинение и колко на други задкулисни играчи – включително и на Делян Пеевски.

По думите му ДПС е показало, че не е ударено смъртно от разцеплението около създаването на ДОСТ. „Има индикации, че г-н Пеевски като че ли вече се движи по-близо до ГЕРБ, отколкото до сараите. Вижте медиите – ДПС подкрепя кандидата на БСП, а медиите на Пеевски продължават да подкрепят Борисов”, посочи Христо Иванов.

По думите му на президентските избори българите са гласували вот на недоверие на целия начин, по който се управлява страната.

Нямаше нужда министрите в оставка да бъдат развеждани като панаирджийски мечки, каза Иванов по повод разпитите в следствието.

„Това беше един панаир, който искаше да напомни на политиците в този момент на предоговаряне около банкетната маса да не вземат да забравят каква е истинската роля на прокуратурата”, смята той.

„Тези съмнения бяха налични преди много месеци, но не получиха това развитие, а едва когато министрите се оказаха в оставка и бяха пушечно месо, което може да бъде употребявано”, каза Христо Иванов.

Според него целта е да се отправи послание „да не забравят кой държи най-голямата бухалка в банкетната зала”.