Хора, членове на ГЕРБ или административни служители по времето на кабинета „Борисов”, се оплакали на Десеислава Атанасова от репресия, упражнявана над тях от ДПС. Бившият здравен министър заяви в „Лице в лице” по bTV, че е получила много сигнали, когато обявила, че ще гостува в предаването.

Атанасова даде пример с жена, която й писала, че има 28 години учителски стаж, но била е „уволнена по дисциплинарен начин след намесата на председатели на ДПС, защото е член на ГЕРБ”.

Коментарът й бе по повод думите на лидера на ДПС в парламента Лютви Местан, който изнедоволства от политическите уволнения на ГЕРБ. Според нея това било инструмент за активизиране на вота, тъй като предстоят местни избори. Атанасова заяви, че за година и половина управление на кабинета „Орешарски” са уволнени 40 000 души. Думите си тя аргументира с „паралелно преброяване на сигнали, постъпили в нашите офиси в цялата страна”.   

Атанасова не пропусна да спомене своята наследничка на поста здравен министър Таня Андреева, към която редовно отправя критики. Според депутата от ГЕРБ, Андреева за отрицателно време е уволнила толкова много хора, че дори в пресцентъра на министерството не е имало кой да отговаря на журналистически питания.  

Иначе идеята на ДПС да поиска вот на недоверие не заради политика, а заради изказване на министър – в случая на Петър Москов, Десислава Атанасова нарече „фарс”. Тя изрази учудване, че Лютви Местан не е преценил силите си в това да събере 48 подписа за внасянето му.