Пореден ден на скандали в парламента. ДПС обвиниха ГЕРБ в лъжа заради твърдението, че са наричали техния кандидат за кмет в Сърница "друговерец". Впоследствие в скандала се включиха и други партии, а дискусията отново загрубя.

ДПС на тези избори се яви единствено с магията на идеите си. Г-н Цветанов, обвинихте чрез съзнателна лъжа ДПС, че е нарекло Мустафа друговерец. Нима допускате, че Мустафа ще нарече Мустафа друговерец?”, попита Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна.

Цветан Цветанов отговори: „Потвърждавам това, което съм казал, защото това ми е предадено от нашите структури в община Сърница”.

Не може да ни завалявате тука на развален български език, да ни предавате уроци по европеизъм и демокрация. това преминава просто всякакви граници. Точно вие ли ще говорите за демокрация? Вие ли говорите за икономическо подтисничество? Вие? Нима има една община, управлявана от вас, която да не стене от икономическа репресия? На вашите кметове и на вашите общинари. Вие купихте тези избори с магията на армаганите си и на поредните пари, с които платихте на вашите избиратели”, включи се и съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.