„ДПС има нужда от манифестация на своя вот”, смята депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

По-рано днес от ДПС обявиха, че ще подкрепят Пламен Орешарски в президентската надпревара. „Това е едно закъсняло доказателство чии реално беше кабинетът „Орешарски”, смята Караджов. По думите му е много важно да се знае къде отива подкрепата на ДПС.

„Когато е ясно, че ще има втори турна изборите и той ще бъде твърде затегнат между ГЕРБ и втория, за който се предполага, че ще е Румен Радев, ще вървят пазарлъци за тази подкрепа. Именно това отвращава хората, тогава когато отиваме да избираме кой да ни управлява, но нашият избор не е толкова свободен и не е толкова избор, защото едни хора пазаруват с него влияние”, каза Караджов.

По повод срещата между Бойко Борисов и Реформаторския блок, депутатът каза, че не е присъствал на нея, защото няма общо с този управленски формат. „Ние не сме доволни от управлението, ние сме снели доверието си, какво имаме да правим с него в една стая? Да ни навикват и нас като министрите?”, допълни Караджов.

За аферата „Белене” Караджов каза, че на нея й трябва прокурор, следовател и обвинителен акт.

„Аз си направих труда да изчета арбитражното дело. Сега започваме да имаме първите обвинения, защото съдът от Женева ни е дал една прегледна хронограма кой какво е вършил във времето и там той определя моменти, в които длъжностни лица, политици, министри са взимали някакви решения”, допълни Караджов.

Според депутата създадената анкетна комисия за казуса „Белене” няма да свърши никаква работа, освен ако не посочи пряко отговорните политически фигури.

Това са партийни функционери, в „Белене” са от натюрела на БСП, те са прибрали значителна част от тези пари”, каза Караджов.