“Не е ли срамно един мъж на 50-годишна възраст да няма 20 000 лв. събрани?”. Такъв въпрос към медиите отправи бившият финансов зам.-министър Владислав Горанов от ГЕРБ. Повод за позицията му относно връзката между възрастта и спестените пари стана ясна по време на пресконференция относно полетите на правителствения „Авиоотряд 28” и „моралното право” да бъде правена тази проверка.

„Ако отворите декларациите на Сметната палата, ще откриете, че изградени политици с по 20 - 25 години опит в политиката, за които нямате никакви съмнения, че са добре обезпечени, показват по 5-10 хиляди лева в имотната си декларация”, уточни бившият министър с добавката, че декларирането на по-малко средства от политиците е популистичен ход на тройната коалиция, който целял да хвърля прах в очите на хората.

Според Горанов, който щеше да бъде финансов министър при евентуално второ правителство на ГЕРБ, комисията, която в момента разследва полетите с правителствения самолет по време на кабинета „Борисов” е единствено целенасочена кампанията от хора, които нямат моралното право. Пример за такъв тип хора са депутати от “Коалиция за България”, които въпреки дългогодишния си стаж посочили в декларациите си към Сметната палата, че нямат спестявания и живеят само от заплати.

Бившият транспортен министър Ивайло Московски от своя страна осъди отказа на Комисията да вземе предвид и полетите на Тройната коалиция. Нуждата от това сравнение Московски илюстрира с бутилка водя, която за да може някой да каже дали е голяма или малка, е нужно да бъде сравнена с нещо.