ГЕРБ внася вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски”. Това стана ясно от съобщение в профилите на лидера на партията Бойко Борисов в социалните мрежи.

„Вчера взехме решение за вот на недоверие по цялостната политика на правителството на Тройната коалиция - БСП, ДПС и “Атака”. Мотивите за вота са лъжите и провалът им във всички сфери”, пише на стената на бившия премиер.

Вотът ще бъде внесен в четвъртък в деловодството на парламента, обясни в телевизионно интервю във вторник зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него правителството няма визия за дългосрочни и краткосрочни политики.

”Единствената опозиционна партия трябва да акцентира върху това, което не се случва в държавата. Ние сме задължени и пред нашите избиратели”, каза Цветанов.

Малко по-късно в коментар на темата председателят на парламента Михаил Миков заяви: „Не мисля, че има основание за вот на недоверие към правителството за цялостна политика, както и за конкретна сфера”.

Той допълни, че не се притеснява от евентуален тест на доверието към кабинета и призова „в празничния ден да не коментираме такива дребни политически закачки”.

ГЕРБ на няколко пъти анонсираха намеренията си за вот на недоверие независимо от факта, че самият Борисов твърди, че „при тази неестествена коалиция – "Атака", БСП и ДПС, вотът на недоверие няма да мине”.