Контраудар на ГЕРБ по повод разследването за злоупотреби с Авиоотряд 28 по времето на Бойко Борисов.

Партията внесе сигнал за нарушения при покупката на 2 нови самолета „Еърбъс 319" за нуждите на "Авиоотряд 28" през 2005 - 2009-та. Това обяви снощи лидерът на партията Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

По думите на депутата Красимир Ципов има два основни елемента: да бъде проверена сделката с двата Еърбъса, закупени за нуждите на правителствения "Авиоотряд", както и да бъде извършена проверка дали са спазени всички нормативни изисквания, свързани с полетите в периода 2005 - 2009 г.

По думите на Борисов преди ден става ясно, че с разследването до колко правителствените самолети са били използвани не по предназначение, управляващата тройна коалиция отклонява вниманието от важни обществени теми като нелегалните имигранти, задаващата се финансова и икономическа катастрофа, растящата безработица, вътрешнопартийните скандали сред управляващите.

Вчера парламентът реши докладът за полетите на властта от времето на Бойко Борисов да бъде даден на прокурор. Събраните документи от депутатите говорели за полети с неясни придружители и за лични цели. Във фейсбук профила си Борисов определи изнесените данни вчера като лъжи и измишльотини и обяви, че днес депутатите от ГЕРБ ще внесат в прокуратурата сигнали за злоупотреби с "Авиоотряд 28" по време на управлението на Станишев, защото сегашната власт отказвала да разследва този период.