Членовете на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси спориха дали да изслушат депутата от БСП Антон Кутев. Емил Радев от ГЕРБ заяви, че е получил сигнал, че Кутев, като член на Борда на директорите на ЧЕЗ, е предприемал неправомерни действия, назначавал близки и роднини в компанията.

„Добре е да се направи запитване и да изискаме информация от ЧЕЗ бил ли е той там, кога, за какви възнаграждения става дума. Искаме събиране на данни за това има ли нужда от изслушване”, заяви Радев.

Членовете на комисията гласуваха сигналът по отношение на Антон Кутев да бъде изпратен до Държавната комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, предаде „Фокус”.

„Червеният” депутат Кирил Добрев заяви, че ако има достатъчно данни от ДКЕВР и други държавни органи, че Кутев е участвал в раздържавяването на ЕРП-тата, той трябва да бъде изслушан. Това предложение беше прието от комисията.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се яви на днешното заседание на комисията, ръководена от лидера на "Атака" Волен Сидеров, защото се възстановявал след претърпяната операция на коляното. От ГЕРБ обясниха, че лидерът на партията им е в болничен.

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова също не се яви на изслушване днес, без да даде обяснение. Срещу нея има сигнал за две обществени поръчки във Враца и Русе, спечелени от консорциум, в който участва и съпругът ѝ.