ГЕРБ възнамерява да започне новия политически сезон с вот на недоверие след ваканцията на парламента, съобщи вестник „Сега”.

Третият вот ще бъде за провал в областта на европейската политика, като формулировката ще бъде окончателна след приключването на преговорите по рамковото споразумение с Европейската комисия за периода 2014-2020 г. Очаква се това да стане към средата на януари.

В ГЕРБ решили да проявят разбиране към екипите, които водят преговорите с Европа, и да внесат вота, след като експертите си свършат работата. В противен случай щели да ги затруднят допълнително да изготвят аргументите на управляващите по вота.

Депутатите от опозиционната партия обаче разполагали с достоверна информация, че в много области договорените за следващите 7 години европейски пари са по-малко, отколкото България е получавала досега. Именно това е формалното основание за вота.

Предишните два вота на недоверие, които ГЕРБ внесе, бяха за провал в политиката на инвестиционното проектиране и в политиката на регионалното развитие и благоустройството. И двата бяха неуспешни.