Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че парламентарната група на партията ще бъде в парламента, за да не се гласуват закони като този, който връща пушенето. „Затова ще проваляме парламентарни заседания, когато те не могат сами да си съберат кворум. Това е парламентарен прийом, който е признат от демокрацията", подчерта Борисов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

„Това правителство е вредно и трябва час по-скоро да си ходи. Двете приходни агенции не работят. Приходите, които се събират, са по-малко от тези, които се събираха по наше време. Инвеститорите виждат какво става в България и бягат“. Такъв анализ на политическата ситуация направи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с общинските ръководства на структурите на партията в София.

„От къде на къде Станишев ще говори, че сме политизирали протестите. Нима през февруари Станишев не излезе и не обяви, че подкрепя всички протести? Тогава каза, че ако не си идем с мир, ще стане по другия начин. Местан излезе и каза същото, че ще си идем по другия начин. Защо тогава обществото остана пасивно и не реагира, защо политолозите и социолозите не анализираха какво казаха те? А сега всички питат и пишат, че ГЕРБ провалял работата на парламента. Направих си справка и в миналия парламент Станишев е имал 87 неизвинени отсъствия, тоест година и нещо не е идвал на работа. Доган е идвал само два пъти за четири години, а Кутев твърди, че той и Пеевски не са се срещали в парламента“, подчерта Борисов.

По думите му от ГЕРБ са сбъднали редица мечти на столичани. „Сбъднахме мечтите на поколения софиянци. Хората само мечтаеха за метро, за естакади, за Околовръстно шосе, за подземни гаражи и те вече са факт, и всички ги използват. Построихме десетки нови детски градини, защото всички преди това бяха продадени или приватизирани. Това е резултатът, когато ГЕРБ управлява два последователни мандата“, посочи Борисов.

По повод отношението към Реформаторския блок Борисов призова да насочим общите си усилия срещу политическите опоненти от БСП и ДПС, а не да говорим един срещу друг.