ГЕРБ може да преосмисли темата на вота на недоверие и от "заради цялостната политика на правителството" и да се съсредоточи върху отделен сектор. Това съобщи в кулоарите на Народното събрание лидерът на партията Бойко Борисов. По-късно стана ясна и мишената на бившите управляващи - Министерството на инвестиционното проектиране.

В ГЕРБ са разколебани към първоначалната си идея да искат вот на недоверие за цялостна политика, защото имали упреци от Радан Кънев от ДСБ, че така обслужват БСП като ги бетонират за 6 месеца.

Освен това Борисов сподели, че Меглена Кунева препоръчала на ГЕРБ да предприемат няколко частични вота на недоверие. Същото са му казали и няколко души от "Протестна мрежа".

Вотът на недоверие ще бъде внесен утре – 19 септември. ГЕРБ ще раздели вота на недоверие на няколко части, уточни Борисов.

„Има поне 7-8 теми, по които може да се внесе вот на недоверие. Колкото министерство, толкова теми. Утре мислим да започнем с инвестиционното министерство, защото всъщност няма такова министерство. Нека обяснят защо смениха първия министър и след това да казват какво работиха четири месеца, защо харчиха държавните пари, сгради, секретарки, шофьори, командировки, начинът на назначения, какво свършиха за четири месеца”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Малко по-късно в Twitter той благодари на коментиралите темата в социалната мрежа, благодарение на които се е стигнало до "преосмисленото" решение.