ГЕРБ поиска оставката на членовете на Централната избирателна комисия (ЦИК) заради кошмарът в зала „Арена Армеец”, където са блокирани 5000 души от изборните комисии в очакване бюлетините да бъдат преброени. Това обяви депутатът Александър Ненков.

По думите на Ненков партията цял ден е чакала адекватни действия от ЦИК. Депутатът твърди, че ГЕРБ е предвидила какво предстои и е предупредила за риска от хаос, но никой не е чул.

"ЦИК преди малко е взела решение да изпрати сътрудници – това е закъсняло решение, което едва ли ще допринесе до това избирателният процес да свърши по-бързо. Излишно се нагнетява напрежение. Това, което се случи и с г-н Сидеров – не е ли проява да се дестабилизира начинът на провеждане на избори. Всички говорим за това колко е важно да се проведат спокойно изборите. Изчакахме ЦИК да вземе някакви мерки, но се оказахме излъгани за съжаление", коментира Ненков.
По-рано днес от реформаторския блок също поискаха оставката на ЦИК.

Междувременно стана ясно, че 80 души са прегледани от екипите на спешна помощ, от тях девет са транспортирани до УМБАЛ „Св. Анна“, предаде кореспондентът на bTV Мария Савкова.

Хоспитализирани в лечебното заведение са  бременна жена и пациентка със сърдечна недостатъчност. Други две жени са подписали отказ от хоспитализация, а останалите - по преценка на лекарите, не са насочени за хоспитализация.

Дежурните спешни  екипи на място са седем – пет на ЦСМП София, един на Първа градска болница и един на Четвърта градска.

С решение на директора на ЦСМП София д-р Георги Гелев, заради извънредната ситуация, петте екипа на центъра ще останат в района на залата, докато е необходимо. Министерство на здравеопазването също следи ситуацията