ГЕРБ поиска оставката на правителството и разпускане на парламента. От трибуната на НС в декларация най-голямата парламентарна група обвини БСП, ДПС и "Атака", че нагнетяват етническо напрежение. Цвета Караянчева изчете документа.

Според ГЕРБ поредната провокация от етническия сценарий е политическото уволнение на директора на училище „Йордан Йовков” в Гърменското село Рибново, който губи работата си под диктовката депутата от ДПС Ахмед Башев. От ГЕРБ попитаха „кой е Ахмед Башев, че да уволнява училищните директори в Гоцеделчевско”.

Отговорът на народния представител не закъсня. „В Рибново етническо напрежение няма. Днес разбрах, че мога всичко. За утре съм поръчал сняг – ще има, защото мога всичко. Продължавате да ми правите реклама”, заяви Башев.

„Докарахте един автобус в Кърджали, на изборите в Гърмен във всички избирателни комисии, ама тотално, катастрофално изгубихте изборите. Спечелихте 30 % благодарение на силови акции. В Рибново живеят 3000 души помаци. Там етническо напрежение няма”, повтори още веднъж Башев. Цвета Караянчева на свой ред му опонира с думите, че „начинът, по който клевети, не прави чест на никого”.

Председателят на парламента Михаил Миков й отне думата и каза: „Г-жо Караянчева, не с тези евтини номера”.