ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на "Атака" Волен Сидеров и неговите депутати на летище "Варна", се казва в позиция на ГЕРБ, изпратена до медиите. За пореден път от партията настояват за оставката на Волен Сидеров като председател на антикорупционната комисия в Народното събрание.

"Абсолютно недопустимо е политически лидер или народен представител да напада и да се саморазправя с български гражданин. Подобни действия могат да бъдат определени като криминален акт", се казва в позицията. Според ГЕРБ "подобна самозабрава на политически лидер" е опасна за демокрацията и сигурността на българските граждани.

От ГЕРБ са учудени от мълчанието на всички компетентни органи по случая и са особено притеснени от липсата на каквато и да е позиция или коментар от страна на политическото и професионалното ръководство на МВР. "Алармираме, че подобно странно мълчание може да се тълкува като готовност да бъдат унищожени всички видеозаписи, заснели нападението на Волен Сидеров и депутатите му срещу български гражданин, за да може случаят да бъде потулен", посочват от партията.

За да не се случи това, от ГЕРБ призовават министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и ръководството на "Гранична полиция" всички записи от охранителните камери и на полицията, и на концесионера на летището да бъдат изцяло съхранени и използвани при разследването. От ГЕРБ призовават управляващите политически сили също да осъдят остро поведението на Волен Сидеров, а компетентните органи в държавата да направят незабавно разследване на случая. "В противен случай сцените с безчинстващи "наказателни отряди" от самозабравили се политици ще се превърнат във всекидневие", смятат от партията.