ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрани искане за оставка на Мая Манолова като заместник-председател на парламента. Снежана Дукова от партията обясни част от мотивите.

„Вчера и днес поведението на Манолова надмина всички норми и правила, които изисква дълбоко уважаваната институция от мен – Народно събрание. Мая Манолова си позволява да неглижира присъствието в залата на опозицията, да прави обструкции от високата трибуна, която би трябвало овладява, защото този пост не е случаен”, смята Дукова.

Според ГЕРБ Манолова си позволява да запушва уста, да наказва, да осъжда, да манипулира, да прекъсва, да не дава думата, да гледа „вляво”, да неглижира поведението на депутатите в център и по никакъв начин да не дава думата на колегите от дясното пространство.
 
„Моята личност за ГЕРБ се оказа по-важна от проблемите на МВР и от проблемите на българските полицаи”. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на НС Мая Манолова. „Целта на ГЕРБ е ясна – да препятстват всячески приемането на Закона за МВР – закон, който българските полицаи очакват с нетърпение, защото решава проблеми с техните социални придобивки, с тяхното кариерно израстване. Тактиката на ГЕРБ е ясна – нищоправене, губене на време в самоцелни парламентарни разправии”, каза още Манолова.