Зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Враца. Той беше представен в града от председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов, който поиска победа без балотаж.

„Много от вас си задават въпроса защо приех номинацията за кмет на община Враца. Три са основните причини – първата е, че обичам града си. Моята работа показва, че съм мислел за този град. Втората причина е подкрепата, която получих от общинското събрание на ГЕРБ. Третата са всички мои приятели, които ми казваха да не приемам номинацията и че ще ме очернят”, обясни решението си Каменов.

Той спомена и още една причина – реконструкцията на стадиона в града. „Не искам да виждам града си като част от лунен пейзаж. Искам градът да е място, където младите ще мечтаят да останат”, посочи зам.-министърът.

„Правителството на Бойко Борисов помагаше на всички кметове. Важно е избирателите да бъдат спечелени още на първи тур”, каза още председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ. Той припомни, че Каменов е бил и един от успешните председатели на Агенцията за закрила на детето.

Цветанов засегна и темата за водния цикъл на Враца. По думите му сегашният кмет на града (Николай Иванов от БСП) се е възползвал от изградения през първия мандат на ГЕРБ административен капацитет, за да стартира проекта, но Калин Каменов е в състояние да го завърши.