„Започва да се забравя и аферата „Хохегер”, но това не следва да се забравя”. Това каза на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. „В тази афера имаше участие и настоящият министър-председател. Пламен Орешарски, тогавашен министър на финансите, също е подписал в качеството си на министър на финансите договор с г-жа Моника Йосифова”, добави Атанасова.

„Вчера зададохме въпроса как г-н Станишев ще приключи с тези обвързаности между бизнес и политика. Надяваме се, че г-н Сидеров и главният прокурор ще дадат този отговор скоро”, посочи Десислава Атанасова.

Според Димитър Главчев от ГЕРБ е чиста спекулация, че са изхарчени десетки хиляди левове от Комисията „Хохегер”. „Изхарчените средства са под 10 000 лева, от които близо 4 000 лева са за превод на доклад, който трябва да бъде преведен в Министерски съвет”, посочи Главчев. По думите му като че ли целта на договорите е било да се изхарчат едни пари, а по-нататък да става каквото ще.

ГЕРБ внесе в деловодството на парламента сигнал до Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, в който предоставя доклада на Комисията „Хохегер”, приет от миналото Народно събрание.