Има ли някой в България, който да вярва, че премиерът, който през последните години е бил главен секретар на МВР, кмет на София, премиер шест години – все дейности с голям корупционен потенциал, има една къща в Банкя, 150 хил. лева на влог и едно куче?

Това попита политикът и лидер на партия „Нормална държава“ Георги Кадиев в предаването  „Лице в лице“ по bTV.

Той се възползва от правото си на реплика, след като миналата седмица депутатът от ГЕРБ Методи Андреев допусна, че конфликтът между Кадиев и бившия шеф на АЕЦ „Козлодуй“ Димитър Ангелов е плод на лични взаимоотношения. Методиев каза още, че може да има сигнали до комисията по корупция и конфликт на интереси срещу Кадиев и спомена за самоизточване на фирми и укриване на данъци.

Приемам това не толкова като атака към мен, колкото към кампанията, която ние, като партия, предприехме за борба с корупцията. Най-лесният начин да саботираш тази кампания е като саботираш флагмана ѝ, каза Кадиев.

Според него изказванията на Андреев са свързани с участие на двамата в друго предаване, където Кадиев накарал депутата на ГЕРБ да признае, че не вярва „премиерът на най-корумпираната държава в Източна Европа“ Бойко Борисов да има само 17 хил. лв. депозит, както се твърди, че е декларирал.

Ако от някъде трябва да започне борбата срещу корупцията, то трябва да е с проверка на такива данни, като декларираните от Борисов, добави той.

Кадиев отрече обвиненията на Андреев, че има протекции над бизнеса на съпругата му, заради това, че е политик.

На обвинението за дадени 15,435 млн. лв. за външни услуги за 2013 г., чрез които източва фирмата си, намалява печалбата си и плаща по-ниски данъците Кадиев отговори: „Външни услуги може да е всичко, в случая са т. нар. такса пренос, такса достъп и капацитети, които всеки енергиен търговец плаща на държавното дружество „Електроенергиен системен оператор“. Да сте чували частна фирма да си намалява данъците като плаща данъци на държавата?“, попита Кадиев.

Вижте целия разговор във видеото.