Скъпото жилище в центъра на София, което добави допълнителна капка в скандалната чаша, заляла името на Деница Гаджева от „Атака”, било купено с кредит, отпуснат след „една година ходене по мъките”. Обяснението даде самата Гаджева в студиото на „Тази неделя”. За да го изплаща, всеки месец депутатската й заплата отивала за вноската от 1400 лева. Допълнително възнаграждение от 1000 лева обаче получавала от труда, който полага като член на партията.

В края на миналата година Деница Гаджева бе на топа на устата заради семейно-политическия разрив в редиците на партията. Тя бе спрягана за любовница на Волен Сидеров, след като Димитър Стоянов твърдеше, че майка му Капка Георгиева е била напусната заради по-младата парламентаристка. Отцепили се от „Атака” депутати продължиха нападките, като заявиха, че лидерът й подарил жилище за над 200 000 лева. Поискаха и проверка от НАП за харчовете от държавната субсидия.

Пред bTV Гаджева отрече да е получавала помощ от Сидеров за скъпата покупка. Кредитът бил отпуснат, благодарение на усилията на личния й брокер. За да отвърне на удара, тя представи документ, според който отцепилите се депутати от „Атака” и настоящи съучредители в новата партия на Георгиева и Стоянов са декларирали депутатските си субсидии в полза на ГЕРБ.

Въпреки напускащите партията, според нея разпад в „Атака” няма, има обаче разпад в семейство Сидерови. Гаджева отрече да има връзка с партийния лидер, но изрази възхищението си от дейността на Сидеров и го нарече „философът на българския национализъм”. По думите й той най-точно е обяснил причините за раздялата с Капка Георгиева, които не били заради друга жена, а лични. Гаджева дори започнала сама да си обяснява защо е настъпил разрив в политическата двойка, гледайки медийните й изяви като част от новата партия на „отцепниците”. Според нея Георгиева залитала към спиритуални сеанси и разговори с духове – мисъл, далеч от прагматичната.

В редиците на партията двете не били близки, но имали колегиални отношения. Ревността на бившата половинка на Волен Сидеров обаче имала своите корени в миналото. Георгиева изхвърлила младо момиче от партията, защото смятала, че привлича партийния лидер, твърди Деница Гаджева. На общо тържество пък се скарала на Калина Крумова, че танцувала с всички освен със сина й Димитър Стоянов.

Според нея основният разрив между Сидерови е настъпил след намесата на личните в политическите амбиции. „Волен със сигурност е доказал качествата си във времето. Той е философът на българския национализъм, а тя се занимава с книги за врачки. Разделени са едните интереси от другите интереси. Не изпитвам неприязън към нея, а към това, което се случва на партията. Мъчно ми е – как до преди ден си се борил заедно с един човек и след като е станало нещо, се опитваш да съсипваш цялата партия”, сподели Гаджева.