на живо

Фенове на Берое споделиха Купата с Борисов

Бившият премиер получи шапка, тениска и шалче в цветовете на зелено-белите

Феновете на футболен клуб Берое посветиха спечелената Купа на България на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от партийния пресцентър.

Берое грабна трофея в зрелищен мач срещу Левски на Градския стадион в Ловеч. Резултатът 3:3 в редовното време се запази и в двете продължения, което доведе до изпълнението на дузпи. Футболистите от Стара Загора реализираха три попадения срещу едно за противниците им от София.

На среща с бившия премиер в петък председателят на Сдружение „Берое завинаги“ Михаил Боендруков и легендата на „Берое“ Васил Драганов му благодариха за „всички усилия за цялостната реконструкция на стадиона и базата на „Берое“ и за гарантирането на стабилността на футболния отбор”, положени лично от Борисов и от кабинета на ГЕРБ. "Купата на Берое е и Ваша купа,“ заявиха те.

Бившият премиер получи шапка, тениска и шалче в цветовете на Берое.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров допълни, че до няколко седмици ще е готова и новата писта на стадиона, като изтъкна, че финансирането за нея е осигурено от правителството на ГЕРБ.

От своя страна, Бойко Борисов припомни, че само докато е бил кмет на София, в столицата са изградени 90 футболни игрища, а след това при кмета Йорданка Фандъкова са изградени още 40 игрища.

„Освен това сме изградили или реконструирали физкултурни салони в много училища в цялата страна, в Севлиево, Русе, Варна, Бургас. Също така отделихме сериозни средства за построяването на много спортни площадки, писти, построихме спортната зала в София, изграждат се спортните зали в Пловдив и други градове. Знаете и спортната зала в Ямбол,” каза още Борисов, традиционно изтъквайки гордостта на своето управление - спортните инфраструктурни обекти.

Борисов неведнъж е изтъквал отношението си към играта по време на мандата на ГЕРБ. Той е футболист на третодивизионния "Витоша" Бистрица, неведнъж е прекъсвал медийни изяви с аргумента, че започва мач, а неделните му тренировки бяха неотменим ангажимент.

Днес Бойко Борисов получи и благодарствено писмо от „Национален фенклуб – Берое - Стара Загора”, уточняват още в прессъобщението.