Европа не бива да намалява средствата по оперативните програми, за да инвестира в повишаване на сигурността, каза днес във Варна премиерът Бойко Борисов.

Той посочи, че подобна възможност силно го притеснява и българските управляващи вече са изразили мнение, че това не бива да се случва.

След трагедията във Франция предстои да се катализират много процеси за повишаване на сигурността, това ще изисква и повече инвестиции в тази сфера, но това не бива да става за сметка на оперативните програми, посочи Борисов, цитиран от БТА. 

По повод атентатите в Париж и нуждата от мерки на българска територия премиерът каза, че българското правителство е направило това, което трябва да се направи.

Бойко Борисов днес участва в официална церемония по откриване на новата регионална система за отпадъци, която обслужва общините Аксаково, Варна и Белослав.

Заедно с него бяха министрите на екологията Ивелина Василева, на транспорта Ивайло Московски и на спорта Красен Кралев. Сред гостите бяха евродепутати, народни представители, представители на местната и държавната власт. По призив на премиера по време на церемонията присъстващите почетоха паметта на загиналите при атентатите в Париж с едноминутно мълчание.