Съдебната реформа в България ще има обективна оценка в новия доклад на Европейската комисия след месец.
Това каза европейският комисар по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете г-жа Вера Йоурова на годишната среща на Западните Балкани у нас.

Еврокомисар Вера Йоурова не разкри какво точно ще има в доклада, но не скри, че препоръките към България ще бъдат обективни.

„Всеки път, когато се срещна със (главния прокурор – б.р.) Сотир Цацаров и обсъждам реформите и прокуратурата, неговите думи звучат убедително и говорят за напредък. След всяка среща с г-н Цацаров се чувствам силно убедена, че всичко в България е наред. След това обаче виждам резултатите и в мен се появяват съмнения, дали всичко е толкова перфектно”, каза тя.

По време на председателството ни, България ще отговаря за структурирането на европейската прокуратура с оглед обхвата на дейност и нейната компетентност, допълни министърът на правосъдието Цецка Цачева
„България е предвидила нарочна конференция през месец март, когато отново тази тема ще бъде обсъдена заедно с държавите членки на ЕС, но така също и с участието на магистрати”, посочи тя.