Не работя нито за български, нито за чужди служби - ако се касае за българските, премиерът би трябвало да знае. По този начин депутатът от БСП Елена Йончева отговори задочно на въпроса на Делян Добрев от ГЕРБ дали е изпълнявала „поръчка” да го дискредитира заради енергиен проект.

Йончева отрече също да е свързана и с бизнес кръгове – друга от версиите, изразени от Добрев в студиото на „Тази сутрин” заради скандала „Кумгейт”.

„Не знам за кои трима бизнесмени говори. Ако смята, че има нещо нередно в общината, че продължава тази корупционна схема, която се практикуваше доскоро да внесе сигнал и да даде публичност. Моята битка не е срещу г-н Добрев, а срещу тази система, която е направена. Ако той има някаква информация, че подобни схеми продължават със същите и други фирми, нека каже за какво става въпрос“, каза Йончева. 

„Няма никакво съмнение, че обществените поръчки са или с предрешен край, или с условия, които ограничават конкуренцията и ограничен брой компании ползват този ресурс. С този вот на недоверие искаме да започне разговор за корупцията, защото тя ощетява всеки един български гражданин”, заяви и „червеният” депутат  Жельо Бойчев.

„Огромни злоупотреби има и в здравеопазването, което е признато от финансовия министър Владислав Горанов, а вицепремиерът Валери Симеонов говори за корупция в туризма”, напомни той.