Депутатите въведоха двукомпонентна такса само за онлайн хазартните игри. Това стана с приемане на текстове от Закона за хазарта. Първоначалното предложение на вносителите – Йордан Цонев от ДПС и група народни представители, беше двукомпонентната такса да се въведе за всички видове хазартни игри – наземни и онлайн.

Депутатът от БСП Георги Кадиев обаче предложи двукомпонентната такса да се въведе само за онлайн хазарта, а за останалите игри да остане сегашното разпореждане на закона. Депутатите от ГЕРБ подкрепиха предложението му. Данъкът за офлайн хазарта ще се запази на сегашното си равнище - 15% от направените залози.

За издаване и поддържане на лиценз за онлайн залагания се събира двукомпонентна държавна такса, състояща са от еднократна такса в размер 100 000 лв. и променлива част в размер на 20 на сто върху разликата между стойността на получените залози и изплатените печалби, а за игри, за които се събират такси и комисионни за участие, - в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисионни.

За хазартни игри с игрални автомати и игри в игрално казино, които се облагат с алтернативен данък по Закона за корпоративното подоходно облагане, не се събира двукомпонентната такса.

Предложението на Кадиев предизвика недоволството на негови съпартийци. Гласуването на второ четене на промените мина под знака на непрекъснатото подканяне депутатите да влязат в залата. При последното гласуване само 50 депутати от БСП бяха вътре.

По-рано мина и текст, предложен от Менда Стоянова от ГЕРБ, и който не беше подкрепен от комисията, свързан с отчисленията, които хазартните оператори трябва да правят, за да се финансират с тях програми за превенция на зависимостта от хазарта при младите хора. Така бе прието парите да не отиват в неправителствени организации, а в Държавната комисия по хазарта.
 
Депутатите приеха предложение на Вежди Рашидов 10% от приходите от хазарт да отидат за култура. „Това е едно добро предложение”, каза Георги Кадиев. Той уточни, че по предварителни данни за следващата година от таксите върху хазартната дейност в бюджета ще се реализират приходи от около 20 млн. лв. 10% са 2 млн. лв., уточни депутатът. „2 млн. лв. за млади хора, за първи стъпки в културата, са много пари”, каза Вежди Рашидов и отново помоли депутатите да подкрепят това предложение.