Лидерът на ДСБ Радан Кънев даде началото на нов десен проект без стари лица от управлението. Амбициите са новият проект да стане втора политическа сила.

ДСБ зачеркна Реформаторите и ги обвини, че заради политически егоизъм днес управлявали ГЕРБ, ДПС и АБВ, а Делян Пеевски бил точно толкова силен колкото и когато беше посочен за шеф на ДАНС, допълни Радан Кънев.

„Прокуратурата има данни за тази корупция и е пълна с дебели класьори. В момента, в който някой си подаде главата над блатото, го викат да му покажат какво има в класьора. Строг нашийник имат политиците ни с бодли навътре”, допълни още той.

За предстоящите президентски избори обяви, че ДСБ могат да посочат кандидат, но могат да подкрепят и чужд. Според Кънев обаче ГЕРБ и Бойко Борисов съзнателно внушавали че предстоящите избори са маловажни

През деня стана ясно, че ГЕРБ има цели 5-ма кандидати за президент, но не и дали Росен Плевнелиев е сред тях.

От БСП не потвърдиха появилите се коментари, че Янаки Стоилов би могъл да е тяхната номинация. Въпросът се отлага с поне няколко месеца - днес по-важна е подготовката на първия вот на недоверие - на здравна тема.

Изненадващо и партньора Валери Сименов от Патриотичния фронт намекна за вот на недоверие ако здравното министерство се договори с турска фирма за скенерите за пръстови отпечатъци.