Журналистите да станат свидетели на подреждането на листата на ДПС за евродепутати. Такава „радикална идея” обсъждали в ДПС, обяви в кулоарите на парламента лидерът на партията Лютви Местан.

„Ще видите как се взимат решенията в тази партия, за която твърдите, че е по-особена. Плануваме да подредим листата на открито заседание”, каза Местан по повод предстоящия евровот и номинацията на Делян Пеевски за депутат в ЕП.

До момента скандалният и неосъществен шеф на ДАНС е номиниран да представлява страната ни в Брюксел и Страсбург от няколко областни структури на ДПС – в Кърджали, Смолян, Бургас, Хасково, Кюстендил. Това отново нагнети общественото напрежение и доведе до протест в ден 300 на демонстрациите ДАНСwithme.

Във връзка с нестандартните си намерения за подреждане на листата, наследникът на Ахмед Доган не се ангажира с конкретна дата за „специалния брифинг”. Посочи обаче, че това ще се случи до 17 април.

Политикът се възмути от „парламентарните игри”, заради които втори пореден ден липсва кворум и работата на НС прекъсва. „Аз питам – добре, и след следващите избори има подобна ситуация – какво правим? Ще разтурим и следващия парламент, докато дадем някому самостоятелно мнозинство? Това не го решаваме ние, а българските граждани”, посочи Местан.