ДПС ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров да се потърси наказателна отговорност от Бойко Борисов, ако думите му от парламентарната трибуна, че Ахмед Доган е поръчал атентат срещу него се окажат лъжа. Това заяви пред bTV председателят на ДПС Лютви Местан.

Той отиде при президента Росен Плевнелив, за да поиска от шефовете на службите за сигурност да му предоставят материалите, свързани с подготовката за убийството на Борисов.

„Ако се окаже, че в тези материали няма данни, които да дадат основание на когото и да е да обвинява когото и да е за поръчителство на атентат, тогава вече престъплението става още по-тежко и на нас няма да ни остане нищо друго, освен да се обърнем към новия главен прокурор да образува наказателно производство срещу г-н Бойко Методиев Борисов. Първо за набеждаване, второ - мисля, че тук престъплението няма да се окаже просто набеждаване, а могат да се квалифицират като действия, насочени срещу конституционното устройство на Република България”, коментира председателят на ДПС.

Според Местан, след като Борисов е огласил тази информация от парламентарната трибуна, то тя вече не е класифицирана и не би трябвало да проблем с достъпа до нея.