ДПС няма да подкрепи предлаганите от ГЕРБ промени в Закона за администрацията, регламентиращи раздаването на бонуси.

Вчера в ефира на bTV началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова обяви, че още в края на миналата година Министерски съвет е приел промяна в закона и нова наредба, която определя как да се формира допълнителното заплащане на служителите – според постигнатите резултати. Законът е минал на първо четене през парламента.

Според партията на Доган обаче, измененията нямало да решат въпроса с „безконтролното и безрегламентно раздаване на бонуси”, а и ще създадат още по-голям хаос. Промените са включени в седмичната програма на парламента.

Зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров посочи някои разпоредби, които предвиждало хипотези за раздаване на ДМС. Допълнителни възнаграждения ще се дават за постигнати резултати, за изключителни постижения, а също и когато законът или акт на Министерски съвет предвижда това.

Текстовете са общи и неясни

В отговор на изпратено заявление до премиера с искане на информация за получените бонуси, ДПС е получила отговор, че до две седмици ще им изпрати обобщената информация.

Не ни учудва разтеглянето във времето, това е съвсем в стила на това управление, коментира Бисеров по повод новия краен срок, даден от премиера за връщането на бонусите. Той изтича утре.

Чака се нов скандал

"Чакат нов скандал, който да покрие стария", казаха от ДПС по адрес на управляващите.

Партията на Доган ще подкрепи искането парламентът да разгледа искането за временна анкетна комисия, която да разследване на случаи за оказване на политически натиск от страна на вътрешния министър върху съдебната власт.

Утре ръководството на ДПС ще се срещне с президента Росен Плевнелиев. Лидерът Ахмед Доган е потвърдил, че ще участва в срещата.