Петъчният парламентарен ден отново не мина без скандал. Ябълката на раздора този път стана предложение на ДПС да падне давността за свързаните с възродителния процес престъления. Промените ще направят преследването на тези деяния възможно и сега.

ГЕРБ обаче обвиниха ДПС в лицемерие. „Вие сте мълчали гузно с вашите стратегически партньори от БСП. Опитна партия сте - но в едно – демагогията”, заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

При споменаването на досието на почетния лидер на партията Ахмед Доган, ДПС отговори на удара. „Има ли Буда божества при вас и в какви форми? В кои групи са милиционерите?”, попита народният представител Мустафа Карадайъ.

Имаше и намеци за безсмислеността на текстовете. „Няма кого да съдите от ръководителите на БКП, защото те са също умрели. Значи терористите, които слагат бомбата във вагона с майки с деца, са герои, а милиционерът, който ги е арестувал и ошамерил - не?”, заяви Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт.

От „Атака” пък проявиха грижа за депутското съсловие. „Г-жо Цачева, готов съм да ви помогна да организираме курс по правоговор в българското Народно събрание”, обърна се към парламентарният председател лидерът на партията Волен Сидеров.

„Благодаря ви, г-н Сидеров, отворена съм за предложения в тази посока. Мисля, че би било удачно да направим едно такова освежаване на правоговора”, отговори Цецка Цачева.

Накрая текстът за отмяната на давността беше отложен.