ДПС няма да влиза в преговори за втория тур, но избирателите на движението ясно са заявили, че искат промяна, че властта не трябва да е концентрирана в една партия, още по-малко в една персона. Това заяви председателят на Движението Мустафа Карадайъ на пресконференция след края на изборния ден.

Думите му бяха в отговор на въпрос дали ДПС ще подкрепи ген. Румен Радев на балотажа.

Кандидатът, зад когото Движението застана на изборите – Пламен Орешарски, не присъства на пресконференцията. Карадайъ заяви, че са в контакт с него и доколкото знаят той ще коментира изборните резултати, а не социологическите прогнози. Най-вероятно утре ще направи изявление, добави председателят.

Приключи една добра, позитивна кампания на ДПС, в която г-н Орешарски получи добър резултат, коментира Карадайъ.

Направихме доста срещи с нашия партиен актив, успяхме да се срещнем с десетки хиляди наши активисти и симпатизанти и получихме ясна оценка от избирателите и структурите какво се очаква от нас – промяна. Виждаме, че българските избиратели са заявили същото – искат промяна, така разчитаме вота от първия тур. Другото, което разчитаме, че българските граждани подкрепиха независимите кандидати – в първата петица има трима, добави той.

Карадайъ коментира още, че премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борсов е бил много ясен – не желае подкрепата на симпатизантите и избирателите на ДПС. От друга страна ген. Радев посочи, че ще търси подкрепата на всички избиратели.

По думите на Карадайъ избирателите на Движението ще направят на втори тур необходимото, за да получат промяната, която желаят.

Вижте повече във видеото: