ДПС изключи от партията двама свои членове - кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмед. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в парламента.

Причина за отстраняването на Исмаил е, че много граждани, от пострадалия от взрива на влакова композиция град, са сигнализирали, че няма прозрачност в харченето на парите за възстановяването на града.

 „Основната причина е, че са твърде много сигналите от гражданите на Хитрино, че възстановяването на Хитрино не върви съобразно техните очаквания. Няма прозрачност в дейността на кмета и на общинската организация, в частност на Общинския съвет. Дори членовете на Обществения комитет, който бе създаден във връзка с възстановяването на Хитрино и разходването на средствата, нямат информация какво става там”, обясни Цонев.

”Кметът се държи арогантно, не дава информация. Сайтът, който трябва да поддържат с информация за постъпилите средства, не дава информация”, допълни той. Цонев не каза дали има съмнения за финансови злоупотреби. „Винаги непрозрачността води до съмнения за такива неща”, аргументира се Йордан Цонев.