Предложихме създаването на временна Комисия за проучването на всички факти и обстоятелства, свързани с твърдения за намеса на Руската Федерация и Република Турция във вътрешните работи на Република България. Това каза пред журналисти народният представител и съпредседател на ДПС Четин Казак.

„В резултат на консултации беше внесен проектът за решение. Под него стоят подписите на 72 народни представители от парламентарните групи на ГЕРБ, БСП лява България, ДПС, БДЦ и Патриотичния фронт. АБВ и Реформаторският блок не са се подписали, „Атака” също”, посочи Казак.

Комисията ще бъде сформирана на паритетен принцип и в нея ще бъдат включени 16 народни представители – по двама от всяка от осемте парламентарни групи, но без независими. Според Казак тя ще работи в срок от два месеца, през които трябва да изиска информация от всички компетентни органи – МВР, МВнР и службите за сигурност.

В проекта за решение за създаването на комисията не е предвидено тя да изготви доклад.

Запитан кой ще бъде председател на комисията, той отговори: надяваме председателят да бъде от ГЕРБ, като най-голямата парламентарна група.