Всеки политик си решава в кой отбор да играе. С оглед на това публиката го харесва или не. Не можеш да играеш за всеки. Това каза в предаването „Тази сутрин” на bTV Taтяна Дончева, лидер на „Движение 21”, в коментар на информацията, че бившият служебен премиер Георги Близнашки ще става съветник на ДПС.

„Близнашки е отдавна в цирка, за да знае плюсовете и минусите на всяко политическо действие”, посочи Дончева.

Тя определи стъпката на бившия служебен премиер като самолюбие и "съзнание за високото качество на собствената личност". „Той се обича толкова, че чак се ревнува”, коментира Дончева.

„Вижте флирта на ДПС с българския генералитет. Няколко генерали направиха нелоша политическа кариера, като по едни времена заиграха с ДПС до степен да бъдат кандидати за депутати. Последният беше последният шеф на Генералния щаб ген. Симеонов. За да стане депутат от една партия, това предполага предходни отношения. Мен силно ме притеснява това”, коментира Дончева.

Между Делян Пеевски и Ахмед Доган слагам знак за равенство, значи и между ДПС и Пеевски, тъй като Пеевски и Доган са знаковите лица на формацията, посочи още тя, но подчерта, че не слага знак за равенство между турския етнос и ДПС.

По повод конфликтите в Гърмен и „Орландовци” Татяна Дончева заяви, че съвместното съжителство не предполага групи българи, които смятат, че се борят за българщината, да ступат семейство роми на автобусна спирка, или да пратим футболните агитки да въздават правосъдие.

Ромите, които са оскотели, неграмотни и озверели, трябва да бъдат вкарани в училищата, включително с принуда на държавата, трябва да спрем да раздаваме и помощи без труд и усилия, смята Дончева. Според нея е нужно да се сложи и образователен ценз за гласуване. „Не може неграмотни хора да бъдат лашкани като бригадирски колички по всички поредни избори и да се оплакваме от това”, подчерта Дончева.