На почетният председател на ДПС Ахмед Доган бе награден с почетния знак за лидерство „Стефан Стамболов” за личен лидерски принос към държавността.

Това стана на Десетата научна сесия по проблеми на лидерството на тема: „Качества на личността и лидерски практики”. Тя е организирана от Институтът за изследване и развитие на лидерството в информационна среда към Университета по библиотекознание и информационни технологии, Институтът за изследване на населението и човека към БАН, Националният военно-исторически музей към МО.

Доган не присъства на церемонията, отличието беше прието от Станислав Анастасов, зам.-председател на парламентарната група на ДПС. След като взе отличието за Доган, Анастасов благодари и пожела успех.

Знак за лидерство днес получиха още художникът Светлин Русев и кметът на Бургас Димитър Николов.

Досега с почетния знак „Стефан Стамболов” са отличени президентите Желю Желев и Георги Първанов, патриарсите Максим и Неофит, министър-председателят Бойко Борисов, кметът на София Йрданка Фандъкова, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, акад. Антон Дончев, проф. Андрей Пантев, вицепрезидентите ген. Ангел Марин и Маргарита Попова, вицепремиерът Ивайло Калфин.

Проф. Стоян Денчев, ректор на Университета по библиотекознание, обясни, че специална комисия е определила кои обществени личности да бъдат носители на Почетния знак за лидерство. В българското общество съществуват естествени лидери, които са водачи, подчерта Денчев.